Siirry pääsisältöön

Mikä on akne? Kattava yleiskatsaus aknesta, finnistä ja mustapäistä: oireet, syyt, hoitovaihtoehdot.

Kaiken tämän aknen puheen avulla voimme yhtä hyvin yrittää määritellä tilaa hieman. Akne on yleisesti käytetty nimi talin (tunnetaan myös nimellä valkopäitä ja mustapäitä), näppylöitä, kyhmyjä tai kystoja, jotka voivat ilmaantua kasvoille, kaulalle, hartioille, rintaan, selkään, olkavarsiin ja sääriin.

Useimmat teini-ikäiset ja suuri osa aikuisista kärsivät aknesta enemmän tai vähemmän pitkiä aikoja. Tila ei rajoitu mihinkään ikäryhmään, rotuun tai sukupuoleen. Se vaikuttaa satoihin miljooniin ihmisiin ympäri maailmaa. Aknen suurimmat ongelmat ovat näppylöiden epämiellyttävä ulkonäkö ja niiden jättämät arvet.

Aknen tyypit

Vaikka finnetovat ylivoimaisesti yleisin aknen muoto, ja useimmat ihmiset todennäköisesti kohtaavat tai kärsivät siitä, sinun tulee tietää, että on olemassa myös muita muotoja. Yksinkertaisin muoto on acne vulgaris, jossa on vain komedoneja, yksinkertaisin leesioista.

Leesiot ovat pieniä iholäiskiä, joihin akne vaikuttaa, vaikka termi "vaurio" ei rajoitu aknen aiheuttamiin muutoksiin ihokudoksissa. Akneleesiot ovat komedoneiden ulkoinen muoto, ylimääräisen talin tukkimia talirakkuloita.

Komedonit tunnetaan mustapäinä ja valkopäinä sen mukaan, ovatko huokoset auki vai eivät. Mustapäät ovat huokosia, joiden laajentuneet aukot tukkivat keratiinin ja talin sekoituksen, joka on tummunut pinnalta. Valkopäät ovat suljettuja huokosia, jotka ovat täynnä kudoksen alla turpoavaa talirauhasen eritystä.

Comendonit ovat tavallinen poimimisen ja puristamisen kohde. Kuitenkin follikkelin avaaminen kodin vähemmän kuin steriileissä olosuhteissa johtaa todennäköisesti lievään infektioon. Avoin huokos on sisääntulopiste kaikenlaisille bakteereille.

Papules – näppylä on pieni, kiinteä, yleensä tulehduksellinen ihon kohouma, joka ei sisällä mätä. Hyvin pieniä näppylöitä voi esiintyä myös klustereina, koska kudos reagoi akneen.

Märkärakkulat – Märkärakkulat ovat pieniä tulehtuneita ihon kohoumia, jotka ovat täynnä mätä. Mätä on yhdistelmä bakteereja, valkosoluja ja kuolleita ihosoluja. Märkärakkuloita muodostuu yleensä talirakkuloiden ja hiusten ympärille.

Makula – Makula on punainen täplä iholla, joka on jäänyt aknevaurion jälkeen. Makulat ovat litteitä, punaisia ​​ja erottuvat ympäröivää ihoa vasten. Ryhmä makulaa antaa kasvoille tulehtuneen näkökulman.

Kyhmyt – Kyhmy on kiinteä leesio, yksi tuskallisimmista aknen aiheuttamista leesioista. Kyhmyt pyrkivät ulottumaan ihon syvemmille kerroksille ja niiden tiedetään johtavan kudosten tuhoutumiseen. Ne voivat olla erittäin tuskallisia poistaa ja jättää arpia taakseen. Nodulaarinen akne on vakava aknen muoto, jota hoidetaan vain isotretinoniinilla.

Kystat – Kystat ovat kapseleiden muotoisia leesioita, jotka sisältävät nestemäistä tai puolinestemäistä mätä, joka on samanlainen kuin märkärakkuloissa. Kystat ovat kuitenkin suurempia kuin märkärakkulat ja voivat saada tartunnan. Kystat ulottuvat myös syvemmälle ihoon ja jättävät arpikudoksen taakse. Nodulosystinen akne on luultavasti pahin ihmisen tuntema akne. Se on vastustuskykyinen hoidolle ja reagoi vain isotretinoiiniin, A-vitamiinista saatuun aineeseen.

Kenelle akne tulee?

Uskokaa tai älkää, näppylöitä syntyy melkein jokaiselle. Kun keho vaihtaa suurempaan vaihteeseen ja murrosikä alkaa iässä 12:sta hormonit alkavat valtaa. Ei ole väliä oletko mies vai nainen. Ei ole väliä mistä olet kotoisin ja keitä vanhempasi olivat. En ole koskaan kuullut ihmisestä, joka olisi pysynyt tahrattomana kaikkina elämänsä vuosina. Olipa kyseessä ruoka tai saastuminen, jokin saattaa häiritä hormonitasapainoasi ennemmin tai myöhemmin.

Yli 40 prosentille kaikista teini-ikäisistä kehittyy aknetapauksia, jotka ovat niin vakavia, että ne vaativat lääketieteellistä hoitoa. Useimmat tapaukset ratkeavat yleensä ilman hienoja hoitoja, vaikka tarvitaan useampi kuin yksi käynti lääkäriin. Nykytiede on kuitenkin tuottanut laajan valikoiman resepti- ja käsikauppalääkkeitä aknelääkkeitä, jotka auttavat ihmisiä selviytymään aknen kanssa. ilman turhaa kipua.

Kaikkia aknetapauksia ei kuitenkaan voida hoitaa niin helposti. Akne tulee ja menee itsestään 12-23 vuoden iässä, mutta joillekin ihmisille kehittyy vakavia aknen muotoja, kun taas toiset saavat aknen ensimmäistä kertaa aikuisena. Tämä koskee lähinnä miehiä. Koska androgeenien määrä on korkeampi, miehet kärsivät todennäköisemmin aknesta kuin naiset. Naisilla akne liittyy heidän hedelmällisyyteen ja siihen liittyviin hormonaalisiin muutoksiin.

Vaikka useimmat aknetapaukset rajoittuvat kasvojen ihoon, useimmat tästä sairaudesta kärsivistä ihmisistä kokevat ainakin satunnaisia ​​mustapäitä tai näppylöitä käsivarsissa, selässä, rinnassa tai jopa pakaroissa.

Aknen syyt

Tosiasia on, että akne on seurausta yliaktiivisista hormoneista. Ja nykypäivän ympäristö on luonut niin hirvittäviä hormonaalisia epätasapainoja, että kehomme kamppailee vain jatkaakseen työskentelyä 100 %:n tehokkuudella.

Meillä on tuhansia erittäin hienoja karvoja kasvoissamme, rinnassamme ja yläselässämme. Ihomme alla ja jokaiseen näistä karvatuppeista on kiinnitetty talirauhasia, jotka tuottavat rasvaista ainetta, nimeltään tali. Normaalisti tali on hyvä asia, koska se estää ihoamme kuivumasta, saa ihomme hehkumaan ja pitää sen pehmeänä ja joustavana.

Mutta akne johtuu näiden rauhasten liiallisesta toiminnasta, jotka sitten tuottavat liikaa talia ja erittävät öljyisiä aineita ihollemme.

Murrosiän alkaminen ja nuoren kehon luonnolliset muutokset merkitsevät koko ajan hormonaalisia muutoksia. Naiset altistuvat myös säännöllisesti lisääntyneelle hormonitoiminnalle vaihdevuosi-ikään asti.

Mutta nyt tiedetään hyvin, että ympäristöllämme on ollut valtava vaikutus meihin – kokoomme, painomme, kasvumme ja ikääntymismallimme, hedelmällisyyteemme ja yleiseen terveyteemme vaikuttavat kaikki saasteiden määrä ja hengittämämme ilman laatu. auringon UV-säteiden, syömämme ruuan sekä juomamme ja kylpemisvesien vaikutuksesta.

Liha- ja maitotuotteet, joita syömme, sisältävät kasvusteroideja. Torjunta-ainejäämiä on lähes kaikissa kuluttamissamme hedelmissä ja vihanneksissa. Tuotteet, kuten vehnä ja sokeri, tulevat geneettisesti muunnetuista viljelykasveista. Vedessämme on kemikaaleja, jotka tappavat haitallisia organismeja, jotka voivat saada meidät sairaaksi.

Kehomme hormonitaso on enimmäkseen vastuussa siitä, että rauhaset tuottavat liikaa öljyä. Lopulta tämä yhdistyy kuolleiden ihosolujen epätasaiseen irtoamiseen ja tukkii huokosemme.

Kun huokosemme tukkeutuvat, syntyy mustapäitä ja valkopäitä, jotka voivat pysyä tukkeutuneina huokosissamme vuosia ja vuosia. Vakavammat akne-ongelmat, kuten näppylät, kyhmyt ja kystat, muodostuvat, kun bakteerit tulevat osaksi sekoitusta.

Propionibacterium acnes -niminen bakteeri elää normaalisti harmittomasti ihollasi, mutta kun ylimääräinen öljy alkaa tukkia huokoset, se ruokkii talia ja tuottaa kemikaaleja ja entsyymejä, jotka aiheuttavat kehon immuunijärjestelmän vasteen. Iho tulehtuu ja voi sitten johtaa näppylöiden, tuskallisten kyhmyjen (ihon alla) tai kystien puhkeamiseen. Aknen kyhmyt ja kystat voivat repeytyä ja levittää infektiota ihokudokseen, mikä voi johtaa syvään ja pysyvään arpeutumiseen.

Et voi mitenkään hallita kaikkia aknea aiheuttavia tekijöitä, mutta on olemassa aknen hoitojärjestelmiä, jotka on erityisesti suunniteltu hallitsemaan aknea aiheuttavia bakteereja sisäisesti ja ulkoisesti.

Aknen sosiaalinen vaikutus

Aknen sosiaalinen vaikutus on valtava. Epämiellyttävä näkemys finneistä saa monet ihmiset juoksemaan lähelle apteekista tai apteekista, koska akne vaikuttaa sosiaalisiin suhteisiin. Joka vuosi viidellä mantereella ihmiset käyttävät satoja miljoonia dollareita joka vuosi ympäri maailmaa aknentorjuntatuotteisiin.

Akne on yksi vaikeimmista. aikamme olosuhteet. Vaikka useimmat aknesta kärsivät ihmiset eivät koe minkäänlaista fyysistä epämukavuutta, he korvaavat tämän psykologisilla arpeilla. Tätä vaikutusta ei ole tutkittu perusteellisesti, koska akne on yleinen, ei-uhkaava sairaus, joka tulee ja menee itsestään, eikä siihen liittyviä psykologisia vaikutuksia pidetty erityisen tärkeinä.

Aknen vaikutus ihmisten elämään on kuitenkin uskottua voimakkaampi. Tutkijoiden tekemät tutkimukset osoittivat, että aknesta kärsivillä ihmisillä on myös:

  • Alhainen itseluottamus
  • Turhautuminen
  • Riittämättömyyden tunne
  • Masennus
  • Kieltäytyminen seurustelemasta
  • Matala itsetunto

Nämä vaikutukset laukaisevat aknen negatiivinen vaikutus ulkonäköön ja siitä aiheutuva pelko muiden negatiivisista reaktioista. Aknesta kärsivät ihmiset voivat päätyä elämään epätyydyttävää elämää ja epäonnistua koulussa, työssä ja sosiaalisessa kanssakäymisessä.

Aikuisten akne

Usein aknen pimeäksi puolelle kutsuttu aikuisten akne on yksi aikuisten kiusallisista aiheista, suurelta osin siksi, että useimmat ihmiset pääsevät eroon siitä luonnollisesti vanhetessaan. Viralliset tilastot osoittavat, että akne vaikuttaa jossain vaiheessa elämäänsä 25 prosenttiin kaikista aikuisista miehistä ja 50 prosenttiin aikuisista naisista. Tämä tekee siitä melko suuren ongelman, varsinkin nykymaailmassa, jossa sosiaalinen elämä on erittäin tärkeää ja fyysisellä ulkonäöllä on ratkaiseva rooli kaikkien uralla. Punaisia ​​pilkkuja täynnä olevat kasvot ovat tarpeeksi paha asia teinille, mutta äärettömän huonompi aikuiselle.

Yksi ensimmäisistä asioista, jotka voidaan poimia tilastotiedoista, on se, että akne ei ole aivan harvinaista aikuisten keskuudessa. Aikuisten akne jakautuu yleensä vakaviin aknetapauksiin, jotka eivät koskaan hävinneet, ja uinuvan aknen puhkeamiseen 30–40-vuotiailla. On myös tapauksia, joissa ihmisille kehittyi akne ensimmäistä kertaa aikuisena, vaikka tällaiset tapaukset ovat melko harvinaisia. ja laukaisee enimmäkseen kemikaalit tai krooninen fyysinen paine iholle. Tiede ei täysin ymmärrä aikuisten aknen syitä. Hormonien uskotaan olevan vastuussa tietyssä osassa tapauksia, mikä tarkoittaa, että jotkut ihmiset onnistuivat hillitsemään aknensa hormonihoidolla. Joka tapauksessa aikuisen akne oikeuttaa matkan lääkäriin.

Aikuisten aknen juuristaan ​​riippumatta on sama M.O. yleisinä muodoina. Tali, hiusrakkuloihin kiinnittyneiden talirauhasten erittämä öljyinen aine, sekoittuu kuolleiden ihosolujen kanssa ja tukkii follikkelin. Siten bakteerit alkavat kukoistaa suljetussa ympäristössä ja follikkelia turpoaa valkosolujen ja bakteerien kanssa, jotka tappavat toisiaan sisällä. Yritykset ratkaista tilanne puristamalla näppylöitä auki pahentavat tilannetta myös altistamalla suojaamatonta lihaa useammille bakteereille.

Aknesta kärsivien aikuisten tulee välttää vahvoja puhdistusaineita, jotka sisältävät vahvoja kemikaaleja. Naisten tulee myös olla varovaisia ​​meikin suhteen, kun taas miesten tulee yrittää ajaa parranajoa vahingoittamatta ihoaan. Altistuminen pölylle ja saasteille on toinen asia, jota tulee välttää, ja iho tulee pitää mahdollisimman puhtaana ilman liioittelua.

Teinien aknen pysyvät vaikutukset

Teini-ikä on koettelevaa aikaa jokaiselle teini-ikäiselle. Vaikka kaikki aikuisuuden huolet ovat vielä kaukana tulevaisuudesta, teini-ikäiset eivät ole aivan onnellisia. Lapsuuden huolimattomuus ja tietämättömyys jättää tilaa kapinalle ja kysymyksille paikasta auringon alla. Omaa tietä elämänsä läpi etsivät teini-ikäiset tuntevat olonsa usein epävarmaksi ja väärinymmärretyiksi. Valitettavasti, jos paikan etsiminen ei riitä, teini-ikäiset joutuvat käsittelemään myös iho-ongelmia, kuten aknea. Tämä ruma tila on monien teini-ikäisten kirous, koska sillä on psykologisia vaikutuksia.

Ei vaadi paljon negatiivisen minäkuvan kasvattamiseen teini-ikäisessä. Useimmat heistä ovat ainakin jossain määrin epävarmoja ulkonäöstään erilaisten todellisten tai kuvitteellisten vikojen vuoksi. Mutta todellinen tila, joka aiheuttaa todellista epämukavuutta ja merkitsee nuoria kasvoja, on jotain aivan muuta. Teini-ikäisten hauras minäkuva ja itsekunnioitus ovat vaikeita selviytyä muiden mielipiteiden aiheuttamasta paineesta ja vertauksista erilaisiin teini-ikäisten itsensä löytämiin roolimalleihin. Äärimmäisissä tapauksissa negatiivinen minäkuva muuttuu itsevihaksi ja vääristävä tila nähdään julmana itserangaistuksen välineenä, jos se ei ole noussut jollekin tasolle.

Nuoret elävät pienissä maailmoissa. Vanhemmat, ystävät ja puolituttujen koulukavereiden amorfinen ryhmä ovat heidän sosiaalisen elämänsä rajana. Luonnollisesti teini-ikäiset kiinnittävät enemmän huomiota ystäviltään tai koulukavereiltaan tulevaan kehuun tai kritiikkiin sillä perusteella, että vanhemmat rakastavat sinua joka tapauksessa ja ovat kohtalokkaasti puolueellisia. Mutta koska teini-ikäiset voivat olla hyvin julmia toisilleen, koulutovereiden kritiikki on usein epäystävällistä ja sen on tarkoitus loukata. Tämä lisää ahdistuksen ja stressin tunteita, mikä johtaa vetäytymiseen sosiaalisesta ympäristöstä yksityiseen kivun ja häpeän maailmaan.

Nuoret suhtautuvat hirveän tosissansa ulkonäköön ja kritiikkiin. He ovat vielä kaukana siitä iästä, jolloin ihmiset tulevat toimeen itsensä kanssa eivätkä ole enää kovin kiinnostuneita siitä, mitä muut sanovat tai ajattelevat. Vartalon tai kasvojen piilottaminen ja häpeäminen vain siksi, että joku muu sanoi, että näin on tehtävä, on virhe, ja teini-ikäisiä pitäisi auttaa näkemään tämä. Akne voidaan voittaa sinnikkällä käytöllä ja käyttämällä oikeita tuotteita. Aknen psykologisia vaikutuksia vastaan ​​on kuitenkin myös taisteltava, tai muuten ne eivät ehkä koskaan katoa. Nuori mies, joka vihasi itseään, koska hänellä oli näppylöitä kasvoillaan, muuttuu aikuiseksi, joka vihaa itseään siitä, että hän on hieman ylipainoinen tai ei tienaa yhtä paljon kuin joku työkaveri.

Epämukavuuden ja häpeän tunne itseään kohtaan ei aina katoa ajoissa. Joskus se vain löytää uuden ongelman toimiakseen sen virtalähteenä. Tämä on aknen pysyvä vaikutus: huono itsekuva, itseluottamuksen puute ja epäedullisen aseman tunne, kun vertaa itseään muihin ihmisiin. Nämä mielialat ja ajattelutavat voivat pilata kenen tahansa sosiaalisen elämän ja usein myös ammatillisen kehityksen tiellä. Valitettavasti akne ei ole vain ihoa syvä. Tämä on tärkein syy, miksi sinun pitäisi löytää aknen hoito heti, kun sitä tarvitset.

Aknearvet

Aknearvet ovat vaurioiden jättämiä jälkiä, jotka ei ollut parantunut tai oli tulehtunut. Niiden koko, esiintymistiheys ja tyyppi riippuvat useista geneettisistä tekijöistä, jotka ovat jokaiselle yksilölle ominaisia. Jotkut ihmiset näkevät todennäköisemmin arpia muodostuvan iholleen perinnön ja ihon värin vuoksi. Tästä syystä monet ihmiset haluavat varmistaa, että heidän vaurionsa paranevat kunnolla.

Aknen arpia on vain kahdenlaisia. Yksinkertaisin arpi ei ole muuta kuin ruskea, vaaleanpunainen tai purppuravärinen ihopiste, joka on osoitus siitä, että siellä on ollut näppylä. Toista tyyppiä kutsutaan ice pick -arpiksi, ja se on pieni reikä ihossa, jossa vaurio oli aiemmin. Arvet jäävät yleensä vain tulehtuneisiin vaurioihin, kuten märkärakkuloihin, kyhmyihin tai kystaihin. Komedon avaaminen voi kuitenkin johtaa tulehtuneeseen vaurioon ja arpiin.

Pigmentoidut arvet ovat seurausta ihon omasta prosessista, joka palauttaa parantuvan kudoksen luonnollisen värin. Pigmentin pitoisuutta voidaan alentaa erilaisilla hoidoilla, kuten valkaisuvoiteilla, emulsioilla tai laserleikkauksella. Käsikauppatuotteiden valinnan tulisi riippua aknen tyypistä ja vaikeusasteesta. Jos et ole varma, mitä valita, keskustele ihotautilääkärin kanssa.

Lievien aknen arpien häviäminen kestää jopa kuusi viikkoa. Jos reseptivapaat aknetuotteet eivät auta, keskustele uudelleen lääkärisi kanssa, niin hän suosittelee sinulle vahvempaa hoitoa arpien hoitoon, mahdollisesti jopa retinoidipohjaisia ​​voiteita. Tämä tehdään aknen leimahdusten estämiseksi ja ihosolujen irtoamisen edistämiseksi arpien sisällä ja niiden ympärillä.

Seuraava taso aknen arpien hoidossa on ihosi kemiallinen kuorinta. Lykoli-, salisyyli- tai maitohappoa käytetään ihon vaurioituneen pintakerroksen kuorimiseen ja uuden ja sileämmän kerroksen muodostumiseen. Tämä menettely voi olla hyödyllinen jopa aktiiviselle aknelle. Kuorinnat suoritetaan yleensä viikkojen tai kuukausien aikana ja ne ovat enimmäkseen tehokkaita pigmentoituneita arpia vastaan.

Toisen tyyppisiä aknearpia hoidetaan yleisemmin dermabrasionilla tai laserpinnoituksella. Dermabrasio tarkoittaa, että ihon pintakerros poistetaan nopealla pyörivällä teräsharjalla tai timanttipäällysteisellä kivellä. Tämä toimenpide vaatii useamman kuin yhden istunnon jokaista arpia kohden, ja sen haittapuolena on, että arpia ei poisteta ollenkaan. Se yksinkertaisesti tekee siitä vähemmän näkyvän.

Parempi hoito aknen arpien hoitoon on ihon laserpinnoitus. Auringolle altistumisen tavoin lääkärit käyttävät lasersäteen keskittynyttä valoa polttaakseen pienemmän tai suuremman osan ihon pintakerroksesta. Monet ihotautilääkärit ja kosmeettiset kirurgit suosittelevat tätä menettelyä dermabrasion sijaan.

Paras tapa hoitaa aknearpia on käyttää aknehoitoa, joka voi todella auttaa kehoasi lopettamaan aknen perussyyn ja ehkäisemään arpia ollenkaan.

Vakavan aknen muunnelmat

Vaikeita aknen muotoja esiintyy harvoilla ihmisillä. Ne aiheuttavat kuitenkin suuria vaikeuksia kärsiville ihmisille. Ne ovat erittäin turmelevia ja voivat aiheuttaa psyykkisiä vaikutuksia kärsivälle.

Acne conglobata on krooninen ja vaikea akne vulgariksen (yleinen akne) muoto. Sille on yleensä ominaista syvät paiseet, vakava tulehdus, vakavat ihovauriot, arpeutuminen, mustapäät ovat yleensä havaittavissa ja laajalle levinneitä. Se esiintyy usein kasvoissa, rinnassa, selässä, reisissä, olkavarsissa ja pakaroissa. Se vaikuttaa yleensä 18-30-vuotiaisiin.
Akne conglobatassa useiden komedoneiden ympärille muodostuu tulehduksellisia kyhmyjä, jotka kasvavat vähitellen, kunnes ne hajoavat ja poistavat mätä. Kyhmyjen alle voi muodostua syviä haavaumia, jotka johtavat keloidityyppisiin arpiin, ja syvälle haavautuneiden kyhmyjen päälle voi muodostua kuoria

Akne conglobata voi edeltää aknen kystaa, näppylöitä tai märkärakkuloita, jotka eivät parane, vaan heikkenevät nopeasti. Toisinaan akne conglobata puhkeaa akneen, joka oli ollut lepotilassa useita vuosia.

Acne fulminans on äkillinen erittäin tuhoisa tulehdus, joka yleensä vaivaa nuoria miehiä. Vaikean nodulosystisen, usein haavauman aknen, nivelkipujen ja kuumeen oireet ovat ilmeisiä. Se voi johtua akne conglobatan epäonnistuneesta hoidosta. Se ei reagoi hyvin antibiooteille, joten accutane- ja suun kautta otettavia steroideja määrätään yleensä. Tulehduksen vähentämiseksi voidaan antaa kortikosteroideja tai ei-steroidisia tulehduskipulääkkeitä. Akne fulminans -kohtaukset voivat uusiutua, ja potilaalle voi kehittyä akne, joka vaatii pitkäaikaista isotretinoiinihoitoa.

Gram-negatiivinen follikuliitti on antibioottien väärinkäytön ja pitkäaikaisen käytön komplikaatio. Potilaita, joilla on tämäntyyppinen akne, hoidetaan yleensä accutane-valmisteella, koska sen tiedetään olevan tehokas gramnegatiivisia bakteereja vastaan. Sana "grammi" viittaa siniseen tahraan, jota käytetään laboratorioissa mikroskooppisten organismien havaitsemiseen. Tietyt bakteerit eivät värjää sinistä ja niitä kutsutaan "gramnegatiivisiksi".

Pyoderma faciale on aknen tyyppi, jota esiintyy pääasiassa 20–40-vuotiailla naisilla. Se rajoittuu kasvoihin, ilmenee yhtäkkiä sekä syvinä että pinnallisina kasvojen kystisenä leesioina, joissa on kystojen välisiä "tunneleita", ihon punertavaa tulehdusta ja ihon lievää turvotusta (turvotusta), harvoin yli vuoden ajan tai niin, eikä se liity rasvaiseen ihoon.

Ihonhoitovinkkejä aknesta kärsiville

Ole lempeä

 Muista ensimmäinen asia, että sinun on oltava lempeä kasvoillesi. Älä pese kasvojasi kuumalla tai kylmällä vedellä. Käytä haaleaa vettä ja mietoa puhdistusainetta kahdesti päivässä ja kuntosaliharjoittelun jälkeen, jos harjoittelet. Vältä tavallista saippuaa ja muita sellaisia ​​tuotteita, jotka on täytetty vahvoilla kemikaaleilla. Jos et tunne puhdistusaineita, kysy neuvoa lääkäriltä.

Pese kasvosi hellävaraisesti ja huuhtele huolellisesti. Pyyhi kasvosi kuivaksi ja vältä hankaamista. Hankaus voi avata ihollesi tuhat näkymätöntä vauriota, jotka ovat täydellinen kasvualusta bakteereille.

Pidä kätesi poissa iholtasi

Vaikka se onkin vaistoasi vastaan, sinun on opittava pitämään kätesi poissa näppylistä ja muista vaurioista. Pimplien puristaminen on huono idea, ellei lääkäri tee sitä steriileissä olosuhteissa.

Kaverille

Jos sinun täytyy ajaa parranajo, ole siinä erittäin varovainen. Suorita testi itsellesi ja katso, mikä partaveitsi sopii sinulle paremmin. Sanoisin, että sähköparranajokoneet ovat hyvä asia, jos kärsit aknesta, mutta jokainen mies tietää paremmin, mikä hänen tapauksessaan toimii. Ajele hellästi ja vältä olemassa olevien leesioiden avaamista.

Tyttöille

Kosmetiikka on yksi aknen vähäisistä syistä. Jos olet menossa aknehoitoon, valitse vain öljytöntä kosmetiikkaa tai muuten hyvä vaikutus menee hukkaan. Sinun tulisi myös tehdä testejä itsellesi ja katsoa, ​​mitkä kosmetiikka eivät tukki huokosi. Varo sivuvaikutuksia, jos käytät tuotteita, joiden etiketeissä lukee "suunniteltu ei tukkimaan huokosia".

Pysy poissa auringosta

Kyllä, rusketus näyttäisi ihanalta päälläsi, mutta sinun pitäisi opetella olemaan ilmankin jonkin aikaa. Auringolle altistumisen riskit eivät ole hyväksyttäviä, kun ymmärrät, että aurinko ei paranna aknea. UV-säteet yksinkertaisesti kuivaavat ihosi ulkokerrokset ja saavat sen kuoriutumaan pois. Kuitenkin, kun olet poissa auringosta, akne palaa. Pitkäaikainen altistuminen tekee sinusta myös tietyn ehdokkaan ihosyöpään.

Akne on suuri ongelma: kuinka löytää aknehoitoa?

Akne , joka tunnetaan yleisimmin näppylänä, on melkein kaikkien kasvojen uhka ja pahin painajainen niille, jotka ovat liian onnettomia kärsimään. Miten näitä näppylöitä parannetaan?

Se on nykyään yleisin ihosairaus. Pelkästään Yhdysvalloissa lähes 60 miljoonaa ihmistä on saanut aknen tartunnan, ja 85 prosenttia teini-ikäisistä kärsii siitä.

Akne on sairaus, joka johtuu hormonien vaikutuksesta ihon rasvarauhasiin (talirauhasiin), mikä johtaa tukkeutuneisiin huokosiin ja leesioiden puhkeamiseen, joita kutsutaan yleisesti finneiksi tai näppyiksi. Aknevaurioita esiintyy yleensä kasvoissa, kaulassa, selässä, rinnassa ja hartioissa.

Toisin kuin yleisesti luullaan, akne ei ole vain teini-ikäisten sairaus. Se on sosiaalinen haitta, ja se voi olla järkyttävää ja turmelevaa tietyissä tapauksissa. Sillä on merkittävä taloudellinen vaikutus, koska ihmiset käyttävät paljon rahaa reseptivapaisiin ja reseptihoitoihin ja terapioihin.

Aknetapaukset vaihtelevat lievästä vakavaan vääristävään. Se vaihtelee komedoneista (musta- ja valkopäistä) kyhmyihin ja kystiin. Tässä on useita aknetermejä, jotka voivat auttaa sinua ymmärtämään aknea paremmin.

Comedo tai Comedones ovat yksinkertaisesti tukkeutunut ja laajentunut karvatuppi. Kun komedo on auki, sitä kutsutaan yleensä mustapääksi. Kun se on suljettu tai syvälle ihoon, sitä kutsutaan yleensä valkopääksi. Valkopää eroaa väriltään mustapäästä, koska tukkeutuneen talirakkulan aukko ihon pintaan on suljettu tai hyvin kapea, toisin kuin mustapään laajentunut follikulaarinen aukko. Mustapäitä tai valkopäitä ei saa puristaa tai poimia auki, ellei ihotautilääkäri poista niitä steriileissä olosuhteissa. Puristamalla tai poimimalla vahingoittunut kudos voi saada stafylokokkien, streptokokkien ja muiden ihobakteerien tartunnan.

Näppäimet ovat tulehtuneita leesioita, jotka yleensä näkyvät pieninä, vaaleanpunaisina kuhmuina iholla ja voivat olla arkoja kosketuksessa. Joukko hyvin pieniä näppylöitä ja mikrokomedoneja voi olla lähes näkymättömiä, mutta niillä on "hiekkapaperin" tuntua kosketuksessa. Papule johtuu paikallisesta solureaktiosta akneprosessiin.

Märkärakkulat ovat näppylöitä, joiden päällä on mätätäytteisiä vaurioita, jotka voivat olla punaisia ​​tyvestä. Talirakkulan päälle muodostuvan märkärakkulan keskellä on yleensä karva. Aknen märkärakkulat, jotka paranevat etenemättä kystiseen muotoon, eivät yleensä jätä arpia.

Kyhmyt ovat kiinteitä, kupolin muotoisia tai epäsäännöllisen muotoisia vaurioita. Niille on yleensä ominaista tulehdus, ne ulottuvat ihon syvemmille kerroksille ja voivat aiheuttaa kudosten tuhoutumista, joka johtaa arpeutumiseen. Kyhmy voi olla erittäin kivulias. Nodulaarinen akne on vakava aknen muoto, joka ei välttämättä reagoi muihin hoitoihin kuin isotretinoiiniin.

Kystat voivat näyttää samanlaisilta kuin kyhmyt, mutta ne ovat mätätäyteisiä, erittäin kivuliaita ja voivat aiheuttaa arpia. Niiden kuvataan yleensä halkaisijaltaan 5 mm tai enemmän.

Oletko kyllästynyt katsomaan peiliin ja näkemään samat rumat täplät ja viat? Ärsyttääkö se, että et voi koskaan mennä ulos pitämään hauskaa, koska ihmiset tuijottavat koko ajan? Sitten on korkea aika tehdä asialle jotain. On olemassa useita luotettavia aknen hoitojärjestelmiä, jotka torjuvat sekä aknen syitä että vaikutuksia kaikkialla kehossasi.

Eri aknen hoidot

Akne on yleisin nykyään tunnettu ihosairaus. Tässä on joitain erilaisia ​​aknenhoitoja, jotka olemme koonneet juuri sinua varten.

Pese kasvosi kahdesti päivässä (enintään kolmesti) hellävaraisella ja hajusteettomalla puhdistusaineella. Vältä saippuoiden käyttöä, koska ne sisältävät vahvoja kemikaaleja ja ainesosia, jotka voivat vahingoittaa ihoa.

Vältä kasvojen koskettamista. Älä laita käsiäsi kasvoillesi! Syyllistyn usein tähän, kun luen käsiäni pääni päällä. Myös leuan hankaaminen tai vahvistaminen on toinen yleinen ongelma ajattelussa. Vältä hankaamasta, koskettamasta tai naarmuttamasta ihoasi käsilläsi. Käsissäsi on paljon bakteereja, jotka voivat aiheuttaa aknen leimahduksia. Se on luultavasti yksi vaikeimmista vältettävistä asioista, koska suuri osa käsien kosketuksista kohdataan koko päivän ajan, josta olemme tajuttomia. Vältä käsikosketusta tavaksi ja ole tietoinen siitä päivän aikana bakteerien välttämiseksi.
Vältä houkutusta poimia, pistää ja puristaa akneasi. Tämä lähettää infektion syvemmälle ihoon ja voi aiheuttaa vakavia arpia.

Lievään tai keskivaikeaan akneen voit käyttää bentsoyyliperoksidia, salisyylihappoa tai atselaiinihappoa sisältäviä käsikauppavoiteita, liuoksia, voiteita tai geelejä vaihtoehtona bentsoyyliperoksidille. Bentsoyyliperoksidi tappaa parhaiten P. acnes -bakteerin ja voi vähentää öljyn tuotantoa. Resorsinoli, salisyylihappo ja rikki auttavat hajottamaan mustapäitä ja valkopäitä. Salisyylihappo auttaa myös vähentämään öljyrauhasten follikkelia peittävien solujen irtoamista.

Paikallisia antibioottiliuoksia ja voiteita voidaan myös käyttää.

Teepuuöljy on luonnollinen antibiootti ja antibakteerinen aine ja sillä on ihoa kuivaava vaikutus. Se pitää P. Acnes -bakteerit loitolla ja vähentää kasvojen rasvaisuutta, mikä tekee tästä öljystä kannattavan sijoituksen.

Rikki auttaa parantamaan olemassa olevia epäpuhtauksia avaamalla huokoset.

Alfa- tai beetahydroksyylihapot (AHA tai BHA) pitävät ihon kuoriutuneena. Glykolihappo, joukosta tunnetuin, on hyödyllinen apuhoito lievään aknen hoitoon. Mantelihappoa, joka on vähemmän tunnettu, mutta joka yhdistää glykolihapon keratolyyttiset ominaisuudet ja luonnollisia antibakteerisia ominaisuuksia, jotka auttavat vähentämään P. acnes -bakteerin esiintymistä, voidaan pitää tehokkaampana alfahydroksyylihappona aknevaurioiden hoidossa. Se on myös paljon vähemmän ärsyttävä kuin glykolihappo, tekijä, joka voi olla erittäin tärkeä niille, joilla on herkkä iho ja jotka eivät pysty käyttämään muita aineita, kuten Retin-A:ta, bentsoyyliperoksidia, rikkiä tai salisyylihappoa. Se on tehokas lievien aknen hoitoon yksinään, ja sitä voidaan käyttää menestyksekkäästi muiden hoitojen kanssa kohtalaisen aknen hoitoon.

Nämä hoidot ovat yleensä tehokkaita vain lieviin tai kohtalaisiin akne-ongelmiin. Vaikutuksen havaitseminen kestää yleensä useita viikkoja tai noin kolmesta kuuteen kuukautta. Vakavampien ja vakavampien aknen sairauksien tapauksessa älä epäröi ottaa yhteyttä ihotautilääkäriin.

Jos sinusta tuntuu, että akne-ongelmiisi on olemassa parempi ratkaisu, olet oikeassa. Voit kokeilla aknen hoitojärjestelmiä. Yrttipillerit tappavat bakteereja, syvät kasvo- ja vartalopesut avaavat huokoset ja puhdistavat, suojavoide toimii suojana iholle.

Miten ennaltaehkäistä akne 

Kukaan ei halua aknea. Jokainen ihminen, jolla on akne, haluaa päästä siitä eroon. Kaikki haluavat ehkäistä aknea. Valitettavasti kaikki meistä eivät tiedä kuinka ehkäistä aknea. Ei ole olemassa ihmelääkettä, joka "poistaisi aknen 3 päivässä". Mitään ihmettä ei ole olemassa. Mutta on olemassa hoitotuotteita, jotka auttavat sinua hoitamaan aknea. Sinun tulee kuitenkin olla tietoinen siitä, että voit estää aknen ilmaantumisen.

Faktioita aknesta

Fakta numero yksi. Kosmetiikkateollisuus tienaa miljardeja dollareita julkisesta upean ihon tavoittelusta. He käyttävät rahaa tuotteidensa mainostamiseen ja säilyttämiseen. Älä anna hypetyksen pettää.

Fakta numero kaksi. On monia tekijöitä, jotka vaikuttavat huokosten tukkeutumiseen: kuten kuivunut iho, epäasianmukainen puhdistus, liiallinen rasvantuotanto, liiallinen kuolleiden ihosolujen kerääntyminen, hormonit, liiallinen hikoilu, likainen työ tai leikkiympäristöt, genetiikka, meikki, sormet kasvoilla, allergiset reaktiot, runsaasti sokeria sisältävä ruokavalio ja monet muut.

Fakta numero kolme. Useimmat ihon epäpuhtaudet johtuvat tukkeutuneista huokosista, joten paras tapa saada kaunis iho on avata huokoset.

Miten ehkäistä aknea

1. Vältä öljypohjaisia ​​tuotteita, kuten kasvovedet, pesuaineet ja kosmetiikka. Etsi tuotteita, jotka ovat "ei-komedogeenisiä", se tarkoittaa, että ne eivät tukki huokosi.

2. Älä käytä tiukkaa päänauhaa, pesäpallohattua ja/tai kypärää harjoitellessasi tai urheillessasi ja varmista, että peset hien kastelemat asiat aina, kun käytät niitä.

3. Pidä iho kosteana ja kosteana, jotta solusi voivat toimia kunnolla. Kosteuta kasvosi miedoilla, ei-komedogeenisillä kosteusvoiteilla, jotta ne pysyvät kosteutettuina. Kosteuttaminen on välttämätöntä. Jälleen tuote, jossa on vähiten kemiallisia lisäaineita, on paras. Käytä aina kevyttä kosteusvoidetta kasvoillesi puhdistuksen jälkeen.

4. Puhdista huokoset alkoholittomalla väriaineella tai ihonhoitoaineella vanupalloilla. Älä yritä hankaata rajusti, muuten kuoriudut ja vahingoitat ihoasi. Jopa kasvojen huuhtelun jälkeen, jos et poista loput puhdistusainejäämät ja irronneet roskat, upotat roskat vain syvemmälle huokosiin, kun kerrot seerumeita ja kosteusvoiteita päälle. Ehdottomasti paras tapa suorittaa tämä syvähuokosten puhdistus on alkoholiton kasvovesi tai ihonhoitoaine pumpulipalloilla. Sinun ei tarvitse vahingoittaa ihoasi voimakkaalla hankauksella tai voimakkailla hapoilla. Pyyhi vain väriaineen kosteilla puuvillapalloilla, kunnes viimeinen puuvilla on täysin valkoinen.

5. Supistavat aineet, salisyylihappo, retinoiinihapot ja glykolihapot estävät huokosten tukkeutumisen. Ole tietoinen joistakin aktiivisista ainesosista, kuten bentsoyyliperoksidista, sillä nämä aineosat voivat aiheuttaa merkittäviä sivuvaikutuksia.
Joten nämä ovat erittäin helppoja vaiheita ongelmasi poistamiseksi tai vähentämiseksi, aloita jo tänään. Kauneus alkaa ihostasi.

Nämä ovat 5 tärkeintä vinkkiä. Aknen hoitoon tarkoitettuja tuotteita on vielä enemmän, äläkä unohda harkita.

Aknen yrttihoitoja

On olemassa joitakin yrttipohjaiset aknen hoitotuotteet, jotka voivat auttaa sinua pitämään ihosi terveenä. Katsotaanpa niiden ainesosia.

Vokukka (juuri)

Sellainen laajalle levinnyt ruohokasvi, kuten auringonkukan voikukka tai Asteraceae-perhe, tunnetaan myrkkyjä poistavista ominaisuuksista. Siksi se toimii täydellisesti, kun sen avulla hoidetaan ihovirheitä.

Tämä pihoillamme tavallinen housu sisältää paljon kehollemme hyödyllisiä aineita: koliinia, katkeria yhdisteitä, inuliinia, kalsiumia, piihappoa, natriumia, rikkiä ja kaliumia, joita on myös runsaasti tuoreissa lehdissä.

Purppurikukka (jauhe)

Echinacea stimuloi immuunijärjestelmää, koska se edistää tiettyjen valkosolujen tuotantoa. Se myös vahvistaa soluseiniä, joten ihminen on vähemmän alttiina virusten ja bakteerien aiheuttamille riskeille. Ne eivät pysty murtautumaan hyvin suojattujen seinien läpi. Näin voit huolehtia ihostasi pitäen tulehdustilat loitolla. Kasvi kasvaa luonnonkukana Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Tällä hetkellä sitä tavataan myös Euroopassa ja Aasiassa sekä viljelykasvina.

Tämä kasvi on immuunijärjestelmää vahvistavien ominaisuuksiensa ansiosta hyvä myös vilustumiseen ja flunssaan. Se tulee ottaa suun kautta. Paikallisesti käytettynä se hoitaa tällaisia ​​ihosairauksia ja ekseemaa, psoriaaseja ja hyönteisten puremia. Antimikrobisten ominaisuuksiensa ansiosta Coneflower voi estää bakteereja ja hidastaa männän muodostumista.

Takiainen (juuri)

Tastainen kasvaa lähes kaikkialla: Pohjois-USA:ssa, Aasiassa ja Euroopassa. Sen lehtiä ja juuria on kautta aikojen käytetty lähes kaikkien ihosairauksien ja sairauksien, kuten aknen, ekseeman, ihosyövän ja muiden hoitoon. Takiainen auttaa palauttamaan ihon sileyden ja sillä on lievä antibioottinen vaikutus.

Yellow Dock (juuri)

Tämä monivuotinen kukkiva kasvi tunnetaan yleisenä systemaattisena väriaineena. Sen lehdet ovat erinomainen A-vitamiinin, proteiinin, raudan ja kaliumin lähde. Se yhdistetään tavallisesti sarsaparillan kanssa voiteissa, voiteissa ja keitoissa kroonisia ihosairauksia, kuten psoriaaseja, ekseemaa, ihottumaa, vastaan. Näiden kahden kasvin yhdistelmä on tehokas supistavan tanniksen ja puhdistavien antrakinonien yhdistelmän ansiosta, joilla on aktiivisia antimikrobisia ominaisuuksia.

Cayenne (40 HU)

Punapippurin mausteinen ja tulinen maku sisältää kapsaisiiniksi kutsuttua komponenttia, joka paikallisesti käytettynä ihoalueella voi vähentää kipua ja ärsytystä. Tämä samanlainen rauhoittava ominaisuus voi auttaa poistamaan ihon psoriaasin aiheuttamaa kutinaa ja ärsytystä. Cayennepippuri toimii kantaja-aineena, joka voi aktivoida ja auttaa joidenkin muiden alkuaineiden toimintaa ihon öljyrauhasissa ja ihohuokosissa.

Puna-apila (kukka)

Puna-apilan tiedetään sisältävän runsaasti iholle tärkeitä vitamiineja, kuten A-vitamiinia ja B-vitamiinikompleksia. Sitä käytetään toksiinien poistamiseen verestä. Vanhoina aikoina tuoreita kukkia hienonnettiin ja levitettiin suoraan iholle tulehdusten aiheuttamien hyönteisten puremien hoitoon. Nykyään puna-apilauute on yksi voiteiden ja emulsioiden ainesosista, joita käytetään ihosairauksien, kuten psoriaasin, hoitoon.

Lakritsin juuri

Tätä makeankukkaista yrttiä on käytetty vuosisatojen ajan Ayurvedassa ja perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä. Oikein määrin nautittuna se voi vähentää ihon tulehduksia ja punoitusta, hoitaa ihotulehdusta ja joitain infektioita. Lakritsia käytetään myös ihon vaalenteena ja pehmittävänä aineena puhdistusaineissa ja voiteessa.

Emme kehota tekemään tällaista sekoitusta keittiönpöydällesi. Muista nämä tehokkaat kasvit, kun hankit aknen hoitoon tarkoitettuja tuotteita. Tällaisilla ainesosilla saat halutun vaikutuksen.

Kuinka löytää paras aknen hoitoratkaisu?

Kun valitset aknen hoitoratkaisu, haluat sen toimivan ja sen olevan kohtuuhintainen. Saatat turhautua, kun valitset sinulle parhaita aknea torjuvia tuotteita, koska niitä on nykyään markkinoilla runsaasti.

Siellä on mahtavia vinkkejä, jotka voivat tehdä sinulle oikean tuotteen valinnasta paljon helpompaa.

1. FDA:n suosittelemat ohjeet

On olemassa pari suositusta yrttipohjaisten aknehoitojen valitsemiseen. Elintarvikeviraston uudet säännöt varmistavat esimerkiksi, että luomu- tai kasviperäiset lääkkeet:

• Kaikki turvallisuusstandardit on otettava huomioon

• Ei sisällä haitallisia ainesosia, epäpuhtauksia tai epäpuhtauksia

• Tuote tulee merkitä asianmukaisesti standardien ohjeiden mukaisesti.

Kuten näet, on hyvä idea käyttää samoja FDA:n suosittelemia ohjeita valittaessa aknenvastaista voidetta, voidetta, öljyä tai muuta vastaavaa tuotetta.

2. Onko se kliinisesti testattu?

Elämme todisteisiin perustuvan lääketieteen aikakautta, ja meidän tulee perustaa arviomme todellisiin kokemuksiin ja puhtaisiin faktoihin ja todisteisiin, ei vain paljaisiin väitteisiin. Valitse siksi hyvä, monikomponenttinen aknen apuväline, jonka ainesosat on kliinisesti testattu ajan ja kokemuksen perusteella ja joita pätevät terveydenhuollon ammattilaiset ja lääkärit ovat suositelleet päivittäiseen käyttöön.

3. Onko se täysin yhteensopiva?

Laadukkaat lisäravinteet valmistetaan kaavojen mukaisesti, mikä minimoi mahdollisten jälkivaikutusten riskit suurimmalle osalle ostajia. Niiden, jotka etsivät tehokasta ihonhoitojärjestelmää, tulisi löytää se, joka sopii kaiken ikäisille ja sukupuolille. Vieraile aknen hoitofoorumissa ja selaa arvosteluja. Tuotteesi tulee arvioida tuottavan yhtä nopeita ja parhaita tuloksia nuorilla aikuisilla sekä keski-ikäisillä ja iäkkäillä naisilla ja miehillä.

4. Onko se riskitöntä?

Joillakin aknen vastaisilla ohjelmilla on sivuvaikutuksia aivan kuten perinteisillä lääkkeillä. Siksi, kun valitset tuotettasi, tutki, onko tämä ihonhoitolisäaine vapaa ei-toivotuista vaikutuksista kehollesi.

Yksinkertaisin tapa tehdä se on tutkia tarkasti kaikkia aknefoorumeita, joita voit löytää, ja katsoa, ​​onko käytettävällä tuotteella jonkin tunnetun suuren kansainvälisen terveysviranomaisen hyväksyntä. Yhteenvetona, kiinnitä huomiota enemmistön mielipiteeseen, koska se on oikea. Saatat löytää ihollesi parhaan tuotteen, jos otat tämän tekijän huomioon.

5. Vertaa ja katso, onko tuote edullinen ja taloudellinen

Aknepotilaiden ihonhoitotuotetta ei voida kutsua parhaaksi, ellei se ole edullinen. Näin ollen tuote, joka antaa sinulle enemmän halvemmalla, olisi paras valinta.

Jos käyt apteekissa, näet siinä monia erityyppisiä tuotteita. Kaikki ne on tarkoitettu taistelemaan aknen kanssa. Näet voiteita, ihonhoitovoiteita, lisäravinteita, voiteita, öljyjä ongelman estämiseksi. Luonnontuotteita valmistavia merkkejä on monia, mutta kaikki eivät toimi kunnolla hyvän tuloksen saavuttamiseksi. Jopa usein käytetyt tuotteet voivat aiheuttaa ei-toivottuja vaikutuksia.

Tärkeintä on ottaa huomioon muiden ihmisten arvostelut, jotka yrittävät hoitaa sairauksiaan tällä tai toisella tuotteella, ja sitten jakaa vaikutelmia ja kertoa muille käyttäjille, oliko tuotteesta hyötyä.

Aknen hoitopillerit ilman leikkausta 

Miehet ja naiset yrittävät usein hoitaa aknea ja parantaa ulkonäköään harkitsevat kemiallisia tekniikoita, joilla voi olla melko haitallisia, jopa hengenvaarallisia vaikutuksia aina kirurgiseen häiriöön asti. Mutta nyt monet ymmärtävät, että turvallisin tapa saavuttaa haluttu tulos on ottaa luonnollista alkuperää olevia lääkkeitä.

Koko kehosi on terve, kun käytetään yrttilääkkeitä. Voit vähentää kipua ja ehkäistä terveysongelmia, jos valitset luonnontuotteita. Aseta fyysinen kuntosi etusijalle. Luonnolliset aknen hoitopillerit tuovat loistavia tuloksia ja ovat täysin turvallisia. Jos päätät ottaa luonnollista alkuperää olevia aknen hoitopillereitä, huomaat tulokset hyvin pian. Et kärsi komplikaatioista, koska nämä pillerit eivät sisällä luonnottomia ainesosia tai säilöntäaineita. Vain muutaman päivän lisäravinteiden ottamisen jälkeen kasvojen iho on kirkas, ja myös kehosi akne häviää. Pääset eroon sellaisista ikääntymisen merkeistä, kuten rypyt tai venytysmerkit.

Aknen hoitopillerit sisältävät yrttiä nimeltä "Nuoruuden elixir". Legendan mukaan kasvia käytettiin aiemmin kaikkien ihosairauksien hoitoon. Yrtti ei kasva laajasti ja se kukkii vain kaksi kertaa vuodessa. Siksi hyödyllisten aineiden uuttaminen vie aikaa ja vaivaa. Tutkimuksen mukaan nämä yrtit sisältävät biologisia ainesosia, jotka tekevät ihostasi puhtaan. Aknen hoitopillereistä saat tarvitsemasi ja lisäät itseluottamustasi.

Aknen hoitopillerit voivat sisältää E-vitamiinia, joka on myös hyvä antioksidantti ja kosteusvoide. . Kirkas kasvojen iho saa sinut tuntemaan olosi nuoremmaksi ja lisää itseluottamusta - kaikki ilman mahdollisia sivuvaikutuksia!

Luonnolliset aknen hoitotuotteet

Olet siis jo kypsä käyttämään taisteluasi ja olet jo valinnut tapasi. Älä katu aknea ja aiot tuhota kaikki ihollesi ilmestyvät aknet joko hartioilla, jaloissa tai käsivarsissa tai missä tahansa. Mutta kysymys on avoin juuri niillä keinoilla, joita käytät taistelussasi. Kyllä, käsiteltävänä oleva tapaus koskee aknen luonnollista hoitoa.

aknen syitä on monia. Nämä syyt ovat yksinkertaisesti monipuolisia, joten tapahtuu, että et vain tiedä, mistä nämä inhottavat paikat ovat tulleet. Aknen syynä voivat olla hormonit tai epäterveellinen ympäristö – se vain näyttää nousevan tyhjästä! Mutta syy on varmasti aina olemassa.

Tällainen monimuotoinen syy laukaisee suuren valikoiman aknen luonnollisia hoitovaihtoehtoja. Yleensä ne todistetaan testeillä tai laajoilla käytännön sovelluksilla, mutta et kuitenkaan voi ennustaa, onko joistakin niistä todella apua sinun tapauksessasi. Mutta niin moninainen valinta antaa vapauden toiminnallesi. Tuotetyyppejä on monia ja jokaisella niistä on erilainen toiminta.

Se, mikä on todella tärkeää aknen vastaisen valmisteen valinnassa, on lukea arvostelut. Tämä ei tietenkään päde vain aknen torjuntaan. Tuotearvostelut ei ole kirjoitettu huvin vuoksi. Mihin sinun tulisi kiinnittää huomiota lukemalla aknen luonnollisten hoitojen arvosteluja? Hyvin usein kirjoitetaan, että tuotteita suositellaan vain lääkärin todistuksella. Tässä tapauksessa on epäilemättä parempi neuvotella hyvän asiantuntijan kanssa ennen tällaisten valmisteiden käyttöä.

Tuotearvostelu voi myös antaa sinulle lyhyttä tietoa tuotteen maineesta. Yritä saada kaikki tiedot tämän tuotteen valmistajan viitteistä.

Sinun tulisi myös viitata rahat takaisin -takuun. Tämä on myös osa mainetta, tuoteturvallisuutta ja tärkeä tekijä yhtenä asiana – jos sinulle maksetaan takaisin, jos aknen voittaminen epäonnistuu, et ainakaan menetä rahaa. Valitettavasti menetetty aika on jo taattu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydellinen opas aknen lääkkeisiin ja hoitoihin

Mikä on akne? Kaikki puhuvat  aknesta , joten tämä termi on määritettävä. Akne on termi, jota tyypillisesti käytetään taliaineen (eli valkopäiden ja mustapäiden), märkärakkuloiden, kyhmyjen tai rakkojen sulkemiin huokosiin, jotka vaikuttavat kasvoihin, kaulaan, hartioihin, rintoihin, selkään, jalkojen yläosaan ja käsivarsiin. Akne on suuri ongelma lähes kaikille nuorille ja melko monille aikuisille, ja se kestää jonkin aikaa. Tämä ongelma on tyypillinen eri-ikäisille, -rotuisille ja -sukuisille ihmisille. Suuri joukko ihmisiä kaikissa maailman maissa kärsii siitä. Pahinta aknen suhteen on ruma märkärakkuloiden ja arpien ulkonäkö, jotka ovat usein seurausta aknesta. Aknella on huomattava sosiaalinen vaikutus. Rumat märkärakkulat saavat monet kiirehtimään apteekkiin tai apteekkiin, koska ihmiset ajattelevat, että akne vaikuttaa negatiivisesti heidän suhteisiinsa. Ihmiset käyttävät vuosittain tuhansia miljoonia dollareita maailmanlaajuisesti ostaakseen aknetuotteita. Aknen tyypit

Naisten libido salaisuuksien paljastaminen: Kattava opas naisten seksuaaliseen terveyteen

Monet naiset kokevat ongelmia seksielämässä ja etsivät ratkaisuja. Ongelmana on, että voit helposti löytää miehiä parantavan tuotteen: tunnetusta Viagrasta kaikkiin yrttipillereihin ja voiteisiin. Vaikka nämä vaihtoehdot lisäävät naisten seksihalua, ne on suunniteltu ja muotoiltu miehille ja voivat mahdollisesti aiheuttaa sivuvaikutuksia. Naisten libido-tarina Usein ongelmat , jotka liittyvät sukupuoliyhteyteen, pelottavat miehiä, koska he eivät ymmärrä, kuinka selviytyä niistä ja miten korjata tilanne. Eri lääkeyhtiöt hyötyvät räikeästi tästä ideasta tarjoamalla miehiä parantavia pillereitä miehille, jotka ovat huolissaan seksuaalisista suhteistaan. Kuitenkin valituksia alhaisesta libidosta voi nähdä myös naisilla, etenkin 40-vuotiailla. Tämä tilanne ilmaistaan ​​useimmissa tapauksissa nopeana kiinnostuksen ja/tai energian menettämisenä ennen kuin naiset koskaan saavuttavat orgasmia. Tämä ongelma vaivaa naisia ​​ja kasvaa ihmissuhteiden harmoniaa uhkaavaksi tekijäksi. Hyvin usei

Rintojen suurennusleikkaukseen liittyvät riskit: Turvallisuus ennen kaikkea!

Monet naiset haluavat suurentaa tissiään. Vastaus löytyy silikonigeelin asettamisesta tai rintaimplanttien lisäyksestä - rintaleikkaus . Kaikki tietävät, millaisia ​​vaarallisia seurauksia anestesialla voi olla. Lisäksi monet naiset voivat kärsiä kovista kipuista ja tarvitsevat pitkän toipumisajan, mikä tarkoittaa, että he eivät ole täysin mukana työ- ja perhe-elämässä. Potilaiden on otettava tabletteja kivun lievittämiseksi, koska rinnat ovat erittäin kipeät ja arat leikkauksen jälkeen. Se tarkoittaa, että koko rintojen suurentaminen leikkauksella on uskomattoman kallista ja riskialtista. Vaihtoehtoja, kuten injektiot, geelit, lääkkeet ja voiteet, voidaan tehdä ajattelematta kemikaalien ja hormonien käytön seurauksia. Yritä pysyä poissa näistä luonnottomista ratkaisuista. Mitä rintojen suurennusleikkaus oikein on ja kuinka välttää siihen liittyvät riskit? Ennen rintojen suurennusleikkausta Jos harkitset rintaleikkausta, sinun on keskusteltava kirurgisi kanssa rintojen suurentamisen