Siirry pääsisältöön

Täydellinen opas aknen lääkkeisiin ja hoitoihin

Mikä on akne?

Kaikki puhuvat aknesta, joten tämä termi on määritettävä. Akne on termi, jota tyypillisesti käytetään taliaineen (eli valkopäiden ja mustapäiden), märkärakkuloiden, kyhmyjen tai rakkojen sulkemiin huokosiin, jotka vaikuttavat kasvoihin, kaulaan, hartioihin, rintoihin, selkään, jalkojen yläosaan ja käsivarsiin.

Akne on suuri ongelma lähes kaikille nuorille ja melko monille aikuisille, ja se kestää jonkin aikaa. Tämä ongelma on tyypillinen eri-ikäisille, -rotuisille ja -sukuisille ihmisille. Suuri joukko ihmisiä kaikissa maailman maissa kärsii siitä. Pahinta aknen suhteen on ruma märkärakkuloiden ja arpien ulkonäkö, jotka ovat usein seurausta aknesta.


Aknella on huomattava sosiaalinen vaikutus. Rumat märkärakkulat saavat monet kiirehtimään apteekkiin tai apteekkiin, koska ihmiset ajattelevat, että akne vaikuttaa negatiivisesti heidän suhteisiinsa. Ihmiset käyttävät vuosittain tuhansia miljoonia dollareita maailmanlaajuisesti ostaakseen aknetuotteita.

Aknen tyypit

  • Finnet ovat yleisin aknen tyyppi, ja sitä esiintyy useimmilla ihmisillä, mutta voisi olla hyvä oppia myös muista aknen muodoista. Acne vulgaris on perustyyppi, joka sisältää vain mustapäät, ihovaurion perusmuodon.
  • Vauriot ovat pieniä ihoalueita, joilla aknea esiintyy, mutta vaurion käsite ei tarkoita vain aknen aiheuttamia ihovaurioita. Mustapäiden ulkoinen tyyppi määritellään aknevaurioiksi, ja tässä tapauksessa taliaine tukkii talirakkuloita.
  • Komedoneja kutsutaan mustapäiksi ja valkopäiksi, toisin sanoen huokosten tilan mukaan, ovatko ne kiinni vai auki. Mustapäiden tapauksessa huokosten aukot ovat turvonneet ja täyttyneet keratiinista ja talipitoisesta aineesta koostuvalla aineella, jonka pinta on musta. Valkopäiden tapauksessa huokoset suljetaan ja täytetään ihon pinnan alla tulehtuneen talirauhasen eritystuotteella. Ihmiset poimivat ja puristavat usein mustapäitä. Mutta sen tekeminen kotona, jossa ei ole steriiliyttä, on suora tapa kudostulehdukseen. Erilaiset bakteerit voivat helposti hyökätä kehoon avoimen huokosen kautta.
  • Papulit ovat pieniä, kiinteää ja tulehtunutta ihoa, joka on hieman koholla ihon pinnan yläpuolella, eikä siinä ole mätä. Pienet näppylät voivat muodostaa klustereita, kun iho reagoi akneen.
  • Märkärakkulat muistuttavat näppylöitä, mutta niiden sisällä on mätä. Mätä muodostuu bakteerien, valkosolujen ja kuolleiden ihosolujen seoksesta. Talirakkuloiden ja karvojen ympärillä oleva alue on tyypillinen märkärakkuloiden sijainti.
  • Maculae ovat aknen seurauksia, ne näyttävät punaisilta täpliltä. Makula on litteä, se on punainen täplä, hieman kohonnut ihon pinnalla. Useat makulat yhdessä saavat ihmisen kasvot näyttämään tulehtuneilta.
  • Kyhmyt ovat kiinteitä vaurioita. Ne yleensä satuttaa enemmän kuin muut aknetyypit. Tämäntyyppinen akne tunkeutuu syvälle ihoon ja sen alle, ja lopulta ne tuhoavat kudoksia. Kyhmyjen poisto aiheuttaa voimakkaita kipuja ja sen jälkeen jää arpia. Tämän tyyppistä aknea on erittäin vaikea parantaa, ja ainoa aknen hoitotapa on isotretinoiini.
  • Kystat muistuttavat jollain tavalla märkärakkuloita. Ne on muodostettu kapseleiksi, ja niiden sisällä on mätä, joka on nestemäistä tai puolinestemäistä. Mutta ne ovat kooltaan suurempia kuin märkärakkulat ja niissä voi olla infektio. Kystat tunkeutuvat ihoon syvemmälle, ja niiden käsittelyn jälkeen jäljelle jää aknearpia. Kaikista aknen tyypeistä se on nodulosystinen akne, joka on vakavin. Niitä tuskin voi hoitaa, ja vain isotretinoiinista voi olla apua. Isotretinoiini on A-vitamiinilta saatu aine.

Kuka saa aknen?

Todellinen tilanne on, että lähes jokaisella maailmassa on akne. Ongelmat alkavat murrosiän tullessa. Se on noin 12-vuotias, ja se johtuu hormoneista. Se voi tapahtua sekä miehillä että naisilla. Se ei riipu alkuperästäsi ja perheestäsi. On erittäin vaikeaa löytää ketään, joka olisi paennut näppylöitä koko elämänsä aikana. Joka tapauksessa jokin saattaa horjuttaa hormoniakselisi tilaa.

Vakava lääketieteellinen aknen hoito on tarpeen yli 40 prosentissa kaikista aknetapauksista. Yleensä on täysin mahdollista välttää vakavaa hoitoa, vaikka on mahdotonta välttää lääkärissä käyntiä. Mutta nykyään lääketiede tarjoaa sinulle laajan valikoiman aknetuotteita, joita voit saada ilman reseptiä. Ne antavat sinulle mahdollisuuden voittaa aknen.

Mutta ei aina ole mahdollista, että ihmiset pääsevät eroon aknesta niin nopeasti ja ilman vaikeuksia. Akne on yksi tärkeimmistä ulkonäön ongelmista 12-23 vuoden iässä. Jotkut ihmiset kärsivät sen vakavista muodoista, ja toiset kohtaavat tämän ongelman aivan aikuisina. Yleensä se on miesten ongelma. He tapaavat sen, koska androgeenitaso on korkeampi kuin naisilla. Mutta naisten akne riippuu heidän hedelmällisyydestään ja muutoksista, joita se aiheuttaa.

Yleensä ihmiset hoitavat kasvojen aknea. Mutta näppylät voivat myös häiritä selässä, pakarassa, käsivarsissa tai rintakehässä esiintyvää henkilöä.

Aknen kanssa kamppailu maksaa paljon. Sosiaalinen asenne tähän ongelmaan on sellainen, että ihmiset ostavat paljon aknetuotteita apteekeista tai apteekeista. Se on syy aknetuotteiden suosioon kaikkialla maailmassa.

Aknen perimmäiset syyt

Akne ei ole missään tapauksessa miellyttävä käsitellä. Sekä aknen tutkiminen ei ole miellyttävää. Mutta on ymmärrettävä, että jokainen epämiellyttävä ilmiö on tutkittava, jotta se voidaan poistaa kerran ja ikuisesti. Ihmiset tutkivat erilaisia ​​sairauksia ja loisia, koska he haluavat tietää, mitä tehdä niiden poistamiseksi ihmiskunnan elämästä.

Eliminointi "kerran ja ikuisesti" ei ole aknen tapauksessa. Aknen perimmäiset syyt voivat olla todella erilaisia, ja toisinaan näitä syitä on käytännössä mahdotonta poistaa. Se on erityisen tärkeää, kun puhumme aknen sisäisistä syistä: kuinka taistella sinussa olevaa asiaa vastaan?
Aknen perimmäiset syyt Ehkä muissa tapauksissa, joilla on tällaisia ​​​​sisäisiä tekijöitä muista ongelmista, ihmiset alkavat ryhtyä valmisteisiin toivoen, että se tekee. Mutta yleensä se ei ole aknen syy.

Aknen perimmäiset syyt ovat erilaisia ​​ja eivät niin helppoja, jopa useimmissa tapauksissa erittäin vaikeita poistaa, ja on hyvä, jos ne eivät ole niin vakavia, että ne kestävät. Mutta joka tapauksessa akne on vaivaavaa, ärsyttävää ja niin edelleen ja niin edelleen.

Miltä sinusta tuntuu, jos sinulla on akne selässäsi? Luulen, että sinulla on epämukavuutta; sinusta tuntuu, että jokin siinä paikassa häiritsee sinua joka kerta. Saatat myös tuntea kipua, vaurioitunut kohta voi kutittaa, ja absessoituneet valkoiset päät voivat likaantua vaatteesi ja alusvaatteesi.

Sama pätee selkään, hartioihin, pakaraan, jalkoihin, käsivarsiin ja muihin paikkoihin, joissa akne voi ilmaantua. Lisäksi, jos aknea ilmaantuu käsiisi (käsivarsiin) tai jalkoihin (jalkoihin), se voi haitata toimintaasi joillakin alueilla. Kehon akne joissakin paikoissa ei anna sinun käyttää suosikkimekkoasi ja/tai uimapukuasi.

Miltä sinusta tuntuu, kun akne kasvoillasi? Uskon, että näiden kehon aknen aiheuttamien vaikutusten lisäksi tunnet suurta huolta vahingoittuneesta kauneudestasi.

Joten aknen perimmäiset syyt voivat olla todella monenlaisia, alkaen sellaisista sisäisistä syistä kuin bakteerit, lisääntyneestä talin tuotannosta ja hormoneista ja loppuun asti epäsiisyyttä, mutta niiden vaikutus on joka tapauksessa huono ja vaativat aknen hoitotuotteiden käyttöä.

Aknen ulkoiset syyt: ympäristötekijät

Ihmiset ovat melko haavoittuvia olentoja. He ovat alttiina monille ulkoisille tekijöille, jotka voivat olla heille todella armottomia. Ja joistakin heistä köyhällä ihmiskunnalla ei ole tehokkaita keinoja.

Kun ihminen kuulee tällaisia ​​sanoja, hän ajattelee ensin tulivuoria tai tornadoja tai tsunamia. Mutta sattuu niin, että ihminen voi olla avuton pienessä vaivassa, joka ei aiheuta kuolemantapauksia, mutta on kuitenkin erittäin, hyvin epämiellyttävä asia. Yksi tällaisista ongelmista on akne.

Ihmiset eivät varmasti ole aina niin haavoittuvia ja avuttomia aknen suhteen. Mutta on joitain ulkoisia aknen syitä, joita ei todellakaan voida estää. Joskus niitä on jopa vaikea välttää. Näitä ovat ennen kaikkea saastunut ympäristö, joka on nimetty aknen ja epäilemättä monien muiden sairauksien syyksi.

Usein tämä koskee suurten teollisuusyritysten vieressä asuvia ihmisiä, jotka tietysti tunnetaan suurina ilman ja veden saastuttajina. Onneksi viime vuosina tilanne näissä yrityksissä on parantunut ympäristön kannalta – tämä johtuu lähinnä siitä, että useimmille teollisuuslaitoksille on kehitetty ja otettu käyttöön nykyaikaiset kaasunpuhdistusjärjestelmät, jotka mahdollistavat pöly-, häkä-/dioksidi- ja rikkipitoisuuden alentamisen. näiden laitosten päästöissä.

Siitä huolimatta ymmärretään, että liian lähellä tuotantotiloja asuminen voi vahingoittaa ihonhoitoasi . Tämä ei koske vain ilmaa, vaan myös vettä, jossa voi uida tai kylpeä samalla kun se voi saastua teollisuuden jätevesistä ja erilaisista kemikaaleista, jotka usein huuhtoutuvat jokien ja järvien sateen jne. vuoksi. Tällainen saastunut vesi vahingoittaa ihoa paljon, eikä sinun pitäisi yllättyä, jos sinulla on aknea joihinkin ihoosi uinnin jälkeen.

Kannattaa siis pitää itsesi ajan tasalla ja tietää, missä vesialtaissa ei ole suositeltavaa uida.

Älä vahingoita itseäsi (eli poimi ja purista aknea) ja vieraile ympäristön kannalta puhtaissa paikoissa aina kun mahdollista.

Aknen hoito

Luonnolliset aknen hoidot tunnetaan hyvin turvallisuudestaan ​​ja tehokkuudestaan. Suosituimmat ja todistetuimmat keinot ja aknen hoidot on lueteltu alla.

  • Älä kosketa kasvojasi. Se on melko vaikeaa, mutta sinun tulee muistaa se. Kosketamme usein kasvojamme ajatellessamme, lukiessamme tai nauraessamme. Älä hiero, naarmuta tai kosketa kasvojasi käsilläsi, varsinkaan jos ne eivät ole niin puhtaita. Tosiasia on, että käsissämme voi olla paljon bakteereja, ja nämä bakteerit voivat pahentaa akneongelmaa. Tietenkään ei ole helppoa noudattaa tätä neuvoa, koska useimmissa tapauksissa emme ymmärrä, että kosketamme kasvojamme niin usein. Totu vain hallitsemaan käsien välistä kontaktia ja älä unohda pestä käsiäsi silloin tällöin.
  • Jos akne on luokiteltu lieväksi tai keskivaikeaksi, suosittelemme seuraavien aknetuotteiden käyttöä: ihovoiteet, emulsiot, erilaiset geelit ja liuokset, jotka sisältävät bentsoyyliperoksidia, atselaiinihappoa tai salisyylihappoa. Lisäksi bentsoyyliperoksidia sisältäviä tuotteita voidaan käyttää Propionibacterium acnes -bakteerin aiheuttamaan akne vulgarisiin. Myös bentsoyyliperoksidi auttaa vähentämään ihon rasvan tuotantoa. Muita ongelmia, kuten mustapäitä ja valkopäitä, voidaan hoitaa salisyyliöljyllä, rikillä ja resurssien avulla. Lisäksi salisyylihappo on hyvä vähentämään aknevaurioiden määrää tunkeutumalla öljyrauhasiin ja vähentämällä niiden yliaktiivisuutta.

Laserkirurginen toimenpide aknen hoitoon

Useat miehet ja naiset hakeutuvat laserkirurgiseen toimenpiteeseen aknen hoitoon. Kaikki tietävät, mitä vaarallisia seurauksia anestesialla voi olla. Lisäksi monet ihmiset voivat kokea vakavia kipuja ja tarvitsevat pitkän paranemisajan, mikä tarkoittaa, että he eivät ole täysin mukana työ- ja perhe-elämässä. Potilaat joutuvat saamaan lisätabletteja kivun lievittämiseksi ja hinta kasvaa ja riskit kasvavat merkittäviksi. Monet emulsiot, voiteet, lääkkeet ja geelit, joissa on hormoneja tai kemiallista alkuperää, eivät myöskään ole luonnollisia. On erittäin suositeltavaa pidättäytyä myös näistä strategioista.

Jos pidät aknen luomuhoidosta, suunnittele huolellisesti kotona tai lääkärisi kanssa. Ensinnäkin sinun ei pidä odottaa välitöntä tulosta, kuten laserleikkauksen tapauksessa. Mutta luonnollisella aknen hoidolla ei synny arpia, ei tuskallista ja aikaa vievää paranemista. Ennen kuin valitset tietyn aknen hoitopillereitä, etsi vastaava foorumi tuotearvosteluilla (kuten clearpores aknen hoitofoorumi), tarkista ja tutustu sen komponenttien luetteloon. Tutustu kunkin komponentin yksityiskohtiin ja vältä allergian mahdollisuus. Pyydä terveydenhuollon ammattilaiselta suositus. Seuraava askel on tietää tuotetta valmistavasta yrityksestä. Jokaisen arvostetun valmistajan on annettava sinulle koulutusta koskevia varotoimia ja täydellinen luettelo ainesosista.

Hormonaalinen akne

Miljoonat naiset tietävät, milloin se kuukauden aika lähestyy. Hormonaalisia muutoksia syklin toisella puoliskolla ovat turvotus, kouristukset, mielialan vaihtelut ja akne. Aiheesta ei ole tehty paljon tutkimusta, mutta asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että kuukautisia edeltävä akne on laajalle levinnyt sairaus. On vahvistettu, että käytännössä puolet naisista kärsii äkillisistä aknen leimahduksista lähes viikon ajan ennen kuukautisia.

Säännöllinen aknen hoito, kuten paikalliset retinoidit ja paikalliset antibiootit, ei välttämättä auta hormonaalisen aknen tapauksessa. Lääkärisi voi tunnistaa seuraavien vihjeiden avulla, onko aknesi hormonaalinen:

- Akne aikuisilla, joko esiintyy ensimmäistä kertaa tai jatkuu;
- Aknen puhkeaminen ennen kuukautisia;
- Epäsäännölliset kuukautiset;
- Ihosi rasvaisuus ylittää normit;
- Hirsutismi (hiusten kasvuongelmat)
- Lisääntynyt androgeenitaso veressäsi.

Vaikka hormonaalinen akne alkaa yleensä häiritä noin 20-25-vuotiaita naisia, nuoret ja iäkkäät naiset voivat olla alttiita sille. Ja yli 30-vuotiaat naiset ovat riskiryhmä. Hormonaalisen aknen yleisimmin hyökkääviä alueita ovat alakasvot - leuan linja ja leuka - sekä selkä ja rintakehä, ja kasvot ovat edelleen suosituin epäpuhtauksien ja vaurioiden paikka.

Miten ja miksi hormonaalinen akne - joka on yleensä suhteellisen kohtalaista ja rajoittuu satunnaisiin komedoneihin ja pieniin tulehduksellisiin kyhmyihin - alkaa? Yhdeksän tai kymmenen vuoden iässä lisämunuaiset alkavat valmistaa dihydroepiandrosteronisulfaattia (DHEAS), androgeenia. Useita vuosia myöhemmin, murrosiän lähestyessä, talirauhaset lisäävät talin, ihon luonnollisen öljyn, tuotantoa. Tämä johtuu "mies" -hormonien, kuten dehydrotestosteronin (DHT) ja testosteronin, toiminnasta naisen kehossa.

Hormonaalisen aknen syyt

Jokainen nainen joutuu kohtaamaan joitain asioita, kuten turvotusta, kouristuksia, mielialan vaihteluita ja aknea. Se tapahtuu joka kuukausi. Aknen katsotaan johtuvan hormoneista. Tutkijat eivät kuitenkaan ole saaneet vastausta juuri tästä aiheesta - toistaiseksi. Kuukautiskierron viimeiselle viikolle on ominaista hormonaalisen aknen puhkeaminen 50 %:lla naisista, vahvisti tuore tutkimus.

Koska hormonaalinen akne on erityinen akne, se ei todennäköisesti reagoi sellaisiin perinteisiin hoitoihin kuin paikalliset tai systeemiset antibiootit tai paikalliset retinoidit. On olemassa useita ideoita, jotka voivat auttaa sinua ja lääkäriäsi löytämään hormonaalisen aknen syitä:

- Aknen puhkeaminen edeltää kuukautiskiertoa;
- Aknen puhkeaminen tapahtuu aina ennen kuukautisia
- Raportoi epäsäännöllisistä kuukautisista
- Rasvainen kasvojen iho, mikä ei ole yleistä sinulle
- Liiallinen karvojen kasvu, joka tunnetaan myös nimellä hirsutismi
- Tiettyjen androgeenien tasot ovat lisääntyneet

Tavallisimmin hormonaalinen akne alkaa noin 20–25-vuotiaana, vaikka se voi iskeä teini-ikäisiin ja yli 30-vuotiaisiin naisiin (jolloin se on pysyvin). Alueet, joihin akne kohdistuu yleisimmin, ovat alakasvot - leuan linja ja leuka - sekä selkä ja rintakehä, ja kasvot ovat edelleen suosituin epäpuhtauksien ja vaurioiden paikka. Huolimatta siitä, että hormonivaikutteinen akne on harvoin vakava ja ilmenee yleensä pieninä tulehduksellisina kyhmyinä ja näppylinä, sairaudesta kärsivät naiset eivät voi olla ihmettelemättä: miten se alkaa? Mitä hormonaalisen aknen syyt ovat?

Ensinnäkin lisämunuaiset alkavat vapauttaa spesifistä androgeenistä hormonia - dihydroepiandrosteronisulfaattia (DHEAS), mikä tapahtuu vähän ennen murrosikää (lähes 9 tai 10 vuoden ikää). Androgeenit ovat niin sanottuja "mieshormoneja", vaikka niitä tuottaa myös naisen keho. Muita "mieshormoneja" ovat dehydrotestosteroni (DHT) ja testosteroni. Ne kaikki toimivat talirauhasten stimulantteina. Seurauksena on intensiivinen ihon pintarasvan (talin) tuotanto, joka on yksi hormonaalisen aknen tärkeimmistä syistä.

Tämä on syy teini-ikäisten akneen ja rasvaiseen ihoon. Pojat kärsivät "mieshormoneista" enemmän, koska heillä on niitä luonnollisesti enemmän. Nuorten aknen hoito on äärimmäisen vaikeaa, koska heidän hormonitasonsa muuttuvat aina. Joissakin tapauksissa ensimmäinen reaktio ulkoiseen hoitoon voi olla hyvä, jos lääkärit käyttävät sellaisia ​​​​menetelmiä kuin retinoideja ja bentsoyyliperoksidia. Joissakin tapauksissa on käytettävä antibiootteja. Useimmiten nämä lääkkeet, edes yhdessä suun kautta otettavan antibiootin kanssa, eivät kuitenkaan tarjoa pitkäaikaista lääkettä teini-ikäisten aknen hoitoon hormonaalisten muutosten vuoksi. Hoitojaksojen säännölliset muutokset ovat usein tarpeen.

Monet naiset kokevat tämän ongelman kypsyyden aikana. Jotkut muut saattavat kokea sen vasta 20-30-vuotiaana, ja he käyvät läpi jatkuvia taudinpurkauksia muutama päivä ennen kuukautiskiertoaan. Se johtuu siitä, että heidän estrogeenitasonsa on korkein syklin puolivälissä (edellyttäen, että nainen ei käytä hormonaalisia pillereitä ehkäisyyn). Kun naisen kuukautiset lähestyvät, estrogeenitaso laskee. On myös toinen hormoni, joka voi aiheuttaa hormonaalista aknea. Ovulaation jälkeen munasarjat tuottavat progesteronia, joka johtaa ihon rasvaisuuteen.

Hormonitaso on myös yksi raskaana olevien naisten hormonaalisen aknen syistä. Hormonimuutosten vuoksi kolmannen raskauskolmanneksen aikana talirauhaset alkavat tuottaa paljon talia, mikä on syynä usein esiintyviin puhjentaihin. Vaihdevuodet voi myös olla hormonaalisen aknen syiden luettelossa. Estrogeenin tuotanto vähenee ja testosteroni hallitsee naisen elimistössä.

Kuukautisten aikana kehittyvä akne ei katoa ilman lääkärin apua. Ota yhteyttä ihotautilääkäriin ja etsi aknetuotteita, jotka hoitavat kaikkia hormonaalisen aknen syitä.

Suosituimmat aknelääkkeet

Akne on vaikea ongelma suurelle määrälle ihmisiä. Ja monet heistä vain menettävät sydämensä, koska usein on vaikea katsoa ympärilleen ja piirtää itselleen virstanpylväitä taistelussa aknea vastaan, koska aknen hoitotuotteet ovat yhtä moninaisia ​​kuin aknen syyt. Ja jopa jotkin valmisteet voidaan todella nimetä aknen parhaiksi lääkkeiksi, se ei ole tae, että ne olisivat tehokkaita juuri sinun tapauksessasi.

Käytä vertailua. Elinkeinoelämässä on melko yleistä luoda erilaisia ​​vertailukaavioita esimerkiksi silloin, kun tarjouskilpailu järjestetään ja menestyvä toimittaja on valittava. Tällaisissa tapauksissa vertailukaaviot (usein arvosanajärjestelmällä) auttavat yritystä perustelemaan valintansa ja valitsemaan kilpailukykyisimmän vaihtoehdon.

Saman voit tehdä akneen liittyvän ongelmasi kanssa. Luo vertailukaavio suosituimmista aknelääkkeistä, jossa voit mainita tärkeimmät ominaisuudet, jotka auttavat sinua tuntemaan eri tuotteiden tärkeimmät edut ja haitat ja tietysti saavuttamaan lopullisen tavoitteen – löytää suosituin aknen lääke, ja ne löytyvät helposti aknetuotearvostelufoorumeilta.

Se voi olla esim. turvallisuus, tuotteen maine jne. Kaaviossa voit kehittää arvosanajärjestelmän kunkin ominaisuuden/ilmaisimen painon mukaan, ja arvosanat yhteensä antavat sinulle käsityksen siitä, mikä on suosituin aknen lääke. .

Ominaisuuksien luettelossasi voit sisällyttää myös sellaisia ​​ominaisuuksia kuin toimintojen monimutkaisuus. Monimutkaiset tuotteet ovat yleensä parempia kuin yksitoimiset. Esimerkiksi tällaiset monimutkaiset valmisteet voivat koostua pillereistä ja geelistä yhdessä pakkauksessa.

Tämä on paras vaihtoehto, koska se voi auttaa poistamaan sekä sisäisiä aknen syitä, kuten epäasianmukaista hormonitasoa (pillereillä) että ulkoisia – lisääntynyt talintuotanto, ihohuokosten tukkeutuminen (geelin avulla). Varmasti se antaa enemmän vaikutusta, jos todella haluat päästä eroon aknesta. Joten aseta tälle ominaisuudelle suuri paino (prioriteetti) Suosituimpien aknelääkkeiden vertailutaulukossasi.

Luonnollinen aknen vartalopesu

Itse asiassa, niin monet valmistelut eivät voi kilpailla oikeudesta olla sama. Mutta kaikki ymmärtävät, että luonnollinen aknen vartalonpesu on hyvä tapa päästä eroon tästä ei tappavasta, mutta silti erittäin epämiellyttävästä ja vaivaa aiheuttavasta sairaudesta. Vahvin argumentti on se, että luonnollisilla valmisteilla on aina vähemmän sivuvaikutuksia kuin luonnottomilla.

Jos et usko, että voit lukea minkä tahansa kemiallisesti tuotetun aknen vartalonpesun käyttöohjeen ja ymmärrät sen. Haittavaikutukset ovat vain moninaiset. Vartalon aknen hoito ei ole niin helppoa, eikä se ole myöskään niin turvallista, kun käytät tällaisia ​​​​valmisteita.

Oman terveyden ajatteleminen on hyvä asia, ja se on kiistatta hyvä, kun ajattelee terveydentilan nykyhetken lisäksi myös hoidon seurauksia, joita sovelletaan mihin tahansa sairauteen.

Joten mitä lääkettä voidaan käyttää ja ajatella todella sopivan luonnolliseen akne-vartalonpesuun? Nämä ovat erilaisia ​​yrttejä, kivennäis- ja vitamiinipohjaisia ​​valmisteita. Mutta on myös joitain laajalti käytettyjä tuotteita, jotka eivät ole luonnollisia ja voivat aiheuttaa sivuvaikutuksia.

Ensimmäinen on bentsoyyliperoksidi. Se on melko tunnettu aknen hoitotuote ja sillä on suhteellisen lievä vaikutus, joten sitä suositellaan usein käytettäväksi joissakin ei kovin vaikeissa tapauksissa yleisenä aknen torjuntakeinona. Mutta siitä huolimatta bentsoyyliperoksidi ja sen kemiallisesti muunnetut versiot ovat asia, joka kuivattaa ihoa niin, että se voi aiheuttaa joitain ei-toivottuja sivuvaikutuksia.

Retinoidit ovat aineita suhteessa A-vitamiiniin. Yleensä nämä ovat jotain tämän vitamiinin keinotekoisia analogeja. Koska A-vitamiinia tulisi kuluttaa ihon parantamiseen ja aknen poistamiseen, sillä retinoidit ovat hyödyllisiä aknen ulkoisessa hoidossa. Mutta silti ne ovat keinotekoista alkuperää ja voivat vaikuttaa haitallisesti ihoon, erityisesti yksi niistä nimeltä isotretinoiini. Retinoideilla, kuten isotretinoiinilla, on niin pitkä lista sivuvaikutuksia, että ne pelottavat enemmän kuin itse akne.

Retinoidien käyttö akneen hoitoon

Retinoidit eivät ole yhtä vaarattomia kuin esimerkiksi luonnolliset aknen hoitovalmisteet. Retinoidit ovat itse asiassa vain kemiallisia aineita, joita käytetään aknen hoitoon. Huolimatta siitä, että ne ovat suhteessa retinoliin (A-vitamiini), ne eivät itse asiassa ole yhtä hyödyllisiä kuin tämä vitamiini, ja toisin kuin vitamiinit, niitä tulee käyttää erittäin huolellisesti.

Se koskee erityisesti retinoideja, joita käytetään suun kautta, lähinnä siksi, että ne ovat tehokkaampia ja niitä määrätään vakavimmissa tapauksissa (yleimmin tunnettu retinoidi, jota käytetään suun kautta, on isotretinoiini – ehkä tehokkain. aknen hoitoon tarkoitettu lääke). Tärkein syy siihen, miksi retinoideja tulisi käyttää niin huolellisesti, on se, että ne eivät ole luonnollisia. Aknen hoito retinoideilla on kuitenkin melko tehokasta.

Huolimatta siitä, että joitain retinoideja (vain ulkoisesti käytettävistä – joillakin paikallisilla ihoalueilla) myydään ilman reseptiä, niiden käyttöä ilman lääkärin kuulemista ei suositella. Pohjimmiltaan nämä ovat reseptilääkkeitä akneen. Asia on siinä, että retinoideilla on luonnottomuuksiensa vuoksi tiettyjä >sivuvaikutuksia, jotka voivat joissain tapauksissa olla melko vakavia.

Opi käyttöön retinoidien aknen hoitoon ja etsi toimenpiteet, jotka on erittäin suositeltavaa suorittaa ennen retinoidien valintaa ja käyttöä:

  1. lue käsikirja tai huomautus tai muut valmisteen mukana tulevat tiedot ja noudata tässä oppaassa mainittuja ohjeita;
  2. kysy lääkäriltä käyttötavasta ja käytön säännöllisyydestä sekä valmisteen ottamisen yhteydessä tarvittavista varotoimista;
  3. noudata määrättyä annostusta huolellisesti;
  4. älä lopeta valmisteen ottamista äläkä muuta annosta neuvottelematta lääkärin kanssa;
  5. ilmoita lääkärille mahdollisista sivuvaikutuksista tai muista odottamattomista ongelmista, joita ilmenee hoidon aikana.

Kuinka retinoideja käytetään akneen? Ehkä retinoidien käyttö ei ole iso tiede, mutta niitä tulee käyttää varovaisesti, koska nämä tuotteet eivät välttämättä ole täysin turvallisia. Jos etsit turvallisempaa lääkitystä, on parempi kääntyä luonnollisten aknenlääkkeiden puoleen.

Mikä isotretinoiini on?

Mitä tiedät isotretinoiinista? Ehkä olet kuullut, että isotretinoiini on yksi retinoideista ja synteettisesti valmistettu lääke, jota käytetään aknen hoitoon, kuten muutkin retinoidit ovat. Sen lisäksi, että isotretinoiini on synteettinen suhteessa retinoliin, jälkimmäinen tunnetaan meille A-vitamiinina. Mutta tietenkään isotretinoiini ei ole kummassakaan tapauksessa samanlainen kuin A-vitamiini toiminnaltaan tai millään muulla tavalla, joka liittyy siihen. käyttämällä tätä valmistetta. Mitä muuta isotretinoiinista tiedetään laajalti?

Ihmiset, jotka tietävät paljon lääkkeestä, ovat luonnollisesti enimmäkseen aknen hoidosta kiinnostuneita, eli lääkäreitä ja heidän potilaitaan. Ei ole missään tapauksessa hyvä olla jälkimmäinen, koska isotretinoiinista tiedetään myös joitain faktoja, jotka eivät varmasti lisää sinulle luottamusta tätä lääkettä käytettäessä. Isotretinoiinia, ja se on tärkein syy, miksi sinun pitäisi ainakin olla varovainen sen käytössä, etkä sanoa enempää, että sinun pitäisi pelätä isotretinoiinin käyttöä.

Katso, isotretinoiini on vain yksi vahvimmista lääkkeistä, joita käytetään aknen hoitoon. Ja muista myös, että se ei ole luonnontuote, joten se ei välttämättä ole niin yhteensopiva elimistösi kanssa kuin voisi olla. Joten tämän lääkkeen voimakkuus ja sen luonnottomuus ovat yhtä suuria kuin sen aiheuttamat erittäin voimakkaat sivuvaikutukset. Ja koska isotretinoiini on vahvin aknen hoitotuote, sillä on vakavimmat sivuvaikutukset. Raskaus on suurin vasta-aihe isotretinoiinin käytölle – raskaana olevien naisten ei tulisi koskaan käyttää tätä lääkettä, koska se voi aiheuttaa suuria ongelmia tulevien lastensa kanssa.

Mitä voit tehdä tämän kanssa, on joko olla käyttämättä isotretinoiinia tai yrittää välttää sen käyttöä etukäteen. Katso, vahvuutensa vuoksi isotretinoiinia määrätään yleensä vain ääritapauksissa. Ja tällaisia ​​tapauksia ei yleensä ole niin vaikea välttää.

aknen vastaiset hoidot

Jos haluat hoitaa aknea tehokkaasti, sinun on löydettävä oikeat tuotteet sopivaan hintaan selviytyäksesi ongelman kanssa. Välillä saattaa tuntua, että sitä on vaikea toteuttaa nykyisessä markkinatilanteessa.

Vaikka on olemassa laaja valikoima luonnollisia ihonhoitotuotteita ja aknen vastaisia ​​hoitoja, useimmat niistä eivät todellakaan toimi eivätkä pysty saamaan sinua lähemmäksi tervettä, kirkasta ihoa, jonka ne lupaavat. Muista myös, että jopa ne lisäravinteet, jotka kuluttajat useimmiten ostavat ja käyttävät, voivat aiheuttaa joitain ei-toivottuja sivuvaikutuksia.

Joten valitse tehokas yrttihoito vasta luettuasi hyvän määrän arvosteluja aknefoorumeilta ja valitse useista komponenteista koostuva ihonhoitojärjestelmä, koska se tarkoittaa, että tällainen järjestelmä voi ratkaista akneongelman eri tasoilla.

Löydät lisää aknen hoitovinkkejä aknen hoitofoorumista.

Aknearvet

Aknearvet ovat arpikudoksen jälkiä, jotka jäävät hoitamattomien tai tulehtuneiden aknen näppylöiden jälkeen. Aknen arpien koko, esiintyvyys ja tyyppi riippuvat useista geneettisistä tekijöistä, jotka ovat ominaisia ​​jokaiselle henkilölle. Joillakin ihmisillä on todennäköisemmin aknearpia perinnön ja ihotyypin vuoksi. Tästä syystä jokaisen, joka haluaa hoitaa aknea, on varmistettava, että leesiot paranevat kunnolla ja pysyvästi.

Lievien ja pehmeiden aknearpien häviäminen kestää jopa kahdeksan viikkoa. Jos aknen hoidot eivät auta, keskustele lääkärisi kanssa uudelleen, ja hän auttaa sinua valitsemaan vahvemman aknen hoidon arpien, kuten retinoidipohjaisen aknen hoitovoiteet. Tämä tehdään aknen puhkeamisen estämiseksi ja ihosolujen kuorimisen mahdollistamiseksi aknen arpien ympäriltä.

Paras tapa hoitaa aknearpia on ehkäistä aknea käyttämällä aknehoitoa. Tämä voi tehdä lopun aknen perussyystä, hoitaa aknea ja lopulta estää aknen arpia ollenkaan.

Kesä vs. akne

Kesä on täydessä vauhdissa. Useimmat ihmiset viettävät paljon aikaa ulkona kompensoidakseen loputtomia talvi- ja kevätkuukausia. Suunnittelemme lomamme etukäteen, järjestämme juhlia rannalla, käymme kävelyllä auringossa, nautimme jokaisesta aurinkoisesta päivästä unohtaen vaarat, joille olemme alttiina viettäessämme aikaa auringossa.

Ei ole mikään salaisuus, että hikoilemme enemmän kuumalla säällä. On todistettu, että hiki pahentaa aknen ongelmaa. Pyyhimme kasvomme usein kuumana, mikä ei ole hyvä valinta, jos sinulla on akne. Parasta, mitä voit tehdä, on pestä hiki pois lämpimällä vedellä. Muista pestä kasvosi hellävaraisesti. Auringon ja tuulen vaikutuksesta ihomme kuivuu hyvin. Se hilseilee, halkeilee ja tuntuu kireältä. Kuivaa ihovauriota on erittäin vaikea hoitaa. Lisäksi tuuli tukkii huokosia. Siksi kesällä on tärkeää hoitaa ihoa oikeilla aknenhoitotuotteilla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Naisten libido salaisuuksien paljastaminen: Kattava opas naisten seksuaaliseen terveyteen

Monet naiset kokevat ongelmia seksielämässä ja etsivät ratkaisuja. Ongelmana on, että voit helposti löytää miehiä parantavan tuotteen: tunnetusta Viagrasta kaikkiin yrttipillereihin ja voiteisiin. Vaikka nämä vaihtoehdot lisäävät naisten seksihalua, ne on suunniteltu ja muotoiltu miehille ja voivat mahdollisesti aiheuttaa sivuvaikutuksia. Naisten libido-tarina Usein ongelmat , jotka liittyvät sukupuoliyhteyteen, pelottavat miehiä, koska he eivät ymmärrä, kuinka selviytyä niistä ja miten korjata tilanne. Eri lääkeyhtiöt hyötyvät räikeästi tästä ideasta tarjoamalla miehiä parantavia pillereitä miehille, jotka ovat huolissaan seksuaalisista suhteistaan. Kuitenkin valituksia alhaisesta libidosta voi nähdä myös naisilla, etenkin 40-vuotiailla. Tämä tilanne ilmaistaan ​​useimmissa tapauksissa nopeana kiinnostuksen ja/tai energian menettämisenä ennen kuin naiset koskaan saavuttavat orgasmia. Tämä ongelma vaivaa naisia ​​ja kasvaa ihmissuhteiden harmoniaa uhkaavaksi tekijäksi. Hyvin usei

Rintojen suurennusleikkaukseen liittyvät riskit: Turvallisuus ennen kaikkea!

Monet naiset haluavat suurentaa tissiään. Vastaus löytyy silikonigeelin asettamisesta tai rintaimplanttien lisäyksestä - rintaleikkaus . Kaikki tietävät, millaisia ​​vaarallisia seurauksia anestesialla voi olla. Lisäksi monet naiset voivat kärsiä kovista kipuista ja tarvitsevat pitkän toipumisajan, mikä tarkoittaa, että he eivät ole täysin mukana työ- ja perhe-elämässä. Potilaiden on otettava tabletteja kivun lievittämiseksi, koska rinnat ovat erittäin kipeät ja arat leikkauksen jälkeen. Se tarkoittaa, että koko rintojen suurentaminen leikkauksella on uskomattoman kallista ja riskialtista. Vaihtoehtoja, kuten injektiot, geelit, lääkkeet ja voiteet, voidaan tehdä ajattelematta kemikaalien ja hormonien käytön seurauksia. Yritä pysyä poissa näistä luonnottomista ratkaisuista. Mitä rintojen suurennusleikkaus oikein on ja kuinka välttää siihen liittyvät riskit? Ennen rintojen suurennusleikkausta Jos harkitset rintaleikkausta, sinun on keskusteltava kirurgisi kanssa rintojen suurentamisen